Настройки для людей с ограниченными возможностями

ילדים וגאדג’טים


ילדים וגאדג’טים – איך לשלב בניהם בכדי שיתרמו להתפתחות הילד?

מגוון הגאדג׳טים מהווים חלק בלתי נפרד מחיי היום יום של הילדים, החל מגיל מאוד צעיר.
הרבה פעמים הפעוט לא יודע עדיין להחזיק עיפרון או מזלג אבל כבר מפעיל סמארטפונים באופן מיומן.
רוב ההורים מודאגים מההשפעה השלילית של המחשב והסמארטפון על התפתחות הילד ומנסים למנוע ממנו בכל מחיר שימוש בו. למען האמת בגדג׳אטים, כמו בכל נושא אחר בחיים הסוד הוא במידתיות אליה יש לגשת באחריות גדולה. יש לנתב את הרצון של הפעוט להשתמש בסמארטפון או טאבלט למקומות טובים ונכונים שיפתחו אותו. בעולם המודרני הטכנולוגיה נמצאת בכל מקום, בלתי אפשרי להרחיק לגמרי את הילד ממנה. יש לדעת לשלב בניהם באופן שלא יזיק לפעוט.

זמן מוגבל אל מול מסך הטאבלט או הסמארטפון יחד עם בחירת התכנים המוצגים לילד. אלו החוקים בהם ההורים צריכים לדבוק בכדי שהטכנולוגיה לא תזיק להתפתחות הילד. במקרה של בחירת תכנים נכונים ישתפרו כישורי השפה והדיבור, המוטוריקה העדינה וכו’. לדבר עם סבתא בטלפון יעזור לו להבין מילים ללא תמונה משלימה. לחייג לבד את המספר מתוך הזיכרון יעזור ללמוד ולזכור את המספרים. בן 3 לא יתנגד לסרט מצוייר ,עליו יוכל לדבר אחר כך עם אמו. העבודה על בניית הזיכרון והריכוז שווה למשחקים הפשוטים כמו מחבואים, פאזלים והתאמת צבעים.

טכנולוגיה וילדים: האם זה בריא

בזמן משחק או צפייה בסרט מצויר ילדים שוכחים למצמץ, הרירית מתייבשת, דבר המשפיע באופן שלילי על כלי הדם והרשתית. יש להגביל את הצפייה הרצופה ל-15 דקות (לדוגמא פרק אחד מסדרה). טיפ נוסף הוא לקנות מסך LED במקום LCD מכיוון שהוא יותר מתקדם והתאורה בו פחות חזקה. יש למנוע התלהבות יתר ולבחור משחקים רגועים שלא דורשים תגובה מהירה. עדיף שאלו יהיו משחקים המעבירים ידע, משחקי מחשבה לוגית והכרה עם הסביבה והעולם.

משחק בטאבלט גורם לילדים פעמים רבות לשבת בתנוחות לא נוחות שתופסות את השרירים ומעייפות אותם. הגבלות זמן ברורות למשחק יכולות לפתור בעיה זו. לעצור את המשחק לפני ששלב זה מגיע חשוב מאוד.
דבר נוסף המדאיג רבים הוא ההתעניינות הרבה של הילד בעולם הוירטואלי מול המעטה לעולם שבחוץ. הציעו לילדים פעילויות מעניינות בחוץ, דוגמת טיול לגן החיות, לגן המשחקים הקרוב או ללונה פארק.



הצגות ילדים